301 redirect

301Redirect

Om een URL of domeinnaam permanent door te verwijzen naar een andere locatie, en dit met het behoud van SEO waarde of zoekmachine positie, kun je gebruik maken van een 301 redirect. Je kan gebruik maken van deze mogelijkheid als je bijvoorbeeld je website verhuisd naar een andere domeinnaam of wanneer je de URL van een pagina op de site aanpast. Een 302 redirect gebruik je dan weer voor een tijdelijke doorverwijzing, zodoende behoud de oude URL dan nog zijn eigen SEO waarde.

Hoe stel je een redirect in?

Een 301 redirect kun je meestal bij je hosting via DirectAdmin, in je webshop-systeem of via een WordPress Plugin opgeven. Je geeft hierbij de oude URL en de nieuwe bestemmings-URL in. Zoekmachines zullen vervolgens de waarde van de oude URL toekennen aan de nieuwe URL.

A/B Test

Een A/B test is een vorm van splitstest waarin 2 varianten van een pagina of advertentie tegen elkaar getest worden. Dit met de bedoeling om te ontdekken welke het meest effectief is en daarmee de hoogste conversie ratio heeft. Bij een A/B test laten we over een bepaalde periode 50% van de bezoekers variant A zien en 50% van de bezoekers variant B. Van beide varianten wordt de conversie ratio opgemeten gedurende de test. Zo kan men precies aflezen welke variant het meeste succes heeft. Het is belangrijk om bij A/B testen rekening te houden met het volgende. Zorg ervoor dat u maar één verandering aan de variant doorvoert per test dat u uitvoert. Een verandering kan bijvoorbeeld zijn: kleur van de button, headline, prijs, indeling, korting, met of zonder video, met of zonder testionials en zo verder. Wanneer je immers meerdere zaken tegelijk aanpast zul je nooit weten waar het verschil in conversie ligt en zo heb je minder inzicht in de werking van uw specifieke pagina. Een A/B test kun je zeer eenvoudig doen middels “Content Experiments” die je terugvindt binnen Google Analytics. Na het aanmaken van een conversie-doel in Analytics kun je een experiment aanmaken. Indien je een stap verder wilt gaan in deze A/B testen kun je ook gespecialiseerde splittest software aanschaffen voor je webshop of website.

Mogen wij jou een voorstel doen voor jouw zoekmachine optimalisatie? Betaalbaar en resultaatgericht?

Wil je Omzet behalen uit je online marketing?

Recente blog berichten