Comment Spam

Spam

Andere benamingen voor comment spam zijn onder andere blog spam, forum spam en social spam. Dit is een zoekmachine optimalisatie techniek die bestaat uit het automatisch of handmatig plaatsen van reacties op blogs en websites met daarin een link naar een bepaalde website. Door middel van het plaatsen van deze links hopen de websites een grotere ranking te bekomen in de zoekmachines.

Er zijn vele verschillende voorbeelden van deze spam, dit zijn er enkele van:

Forum Spam: Dit is commentaar op internet forums die gerelateerde of ongerelateerde advertenties, links naar dubieuze websites en beledigende of ongewenste informatie bevatten.
Social Spam: Dit is hetzelfde als Forum Spam, maar dan op de sociale netwerken.
Blog Spam: Dit is het plaatsen van commentaar op een blog, met in deze reactie een link of een advertentie die niet gerelateerd is aan het blog waar je het op plaatst.
Sockpuppet: Dit is een online identiteit die bedoeld is om de lezer ervan te misleiden. Dit klinkt als een echt persoon, maar dit is het niet.
Astrturfing: Dit is het laten lijken alsof de spam van een echte persoon afkomstig is.

Deze vorm van zoekmachine optimalisatie behoort tot Black Hat SEO. Het is een verboden truck die wordt toegepast met als doel om de zoekmachines te misleiden om hogere rankings te hebben in deze zoekmachine. Wanneer de zoekmachine dergelijke fraude ontdekt, krijg je automatisch een straf die zelfs kan leiden tot het verwijderen van uw site uit de zoekresultaten.

Mogen wij jou een voorstel doen voor jouw zoekmachine optimalisatie? Betaalbaar en resultaatgericht?

Wil je Omzet behalen uit je online marketing?

Recente blog berichten