Pingback

PinkBack

Wanneer we spreken over een pingback spreken we over een automatisch systeem waarbij de ene website automatisch met een ping laat weten dat hij linkt naar een andere website. Zo kun je via deze methode ontdekken wie er allemaal naar u toe linkt. Er zijn verschillende blogging systemen zoals SilverStripe, WordPress, Drupal, Movable Type die automatisch bij een nieuwe blog een ping versturen naar iedereen die had gelinkt naar het vorige artikel.

In tegenstelling dan bij trackback wordt er niet automatisch een samenvatting en link geplaatst in de comments. Dit zorgt ervoor dat er via de pingback methode minder spam wordt verspreidt dan bij trackback. De beheerder van de desbetreffende website krijgt namelijk enkel een signaal dat er een website een link heeft gelegd naar een artikel op zijn website. De bezoekers van de website zien niets van het volledige proces, tenzij de beheerder zelf tot actie overgaat en een link terug legt naar de website. 

Pingback kan u veel werk geven in het bekijken van de links die een connectie hebben gelegd naar uw site, maar het zorgt er ook voor dat je eenvoudig kan linken naar websites die voorheen eerst naar u linkten. Dit is goed voor de SEO van uw blog. 

Men mag pingback ook niet verwarren met een tcp/ip ping. Deze ping wordt in de meeste gevallen gebruikt om te bekijken of een pc bereikbaar is via een netwerk.

Mogen wij jou een voorstel doen voor jouw zoekmachine optimalisatie? Betaalbaar en resultaatgericht?

Wil je Omzet behalen uit je online marketing?

Recente blog berichten