Slideshare

slideshare

Slideshare is een sociaal network dat draait rondom presentaties. Gebruikers kunnen hun presentaties uploaden naar de site, waarna de presentaties door iedereen zijn te bekijken. Bedrijven kunnen eigen pagina’s aanmaken en die eveneens vullen met documenten die relevant zijn voor het bedrijf. Lezers van presentaties kunnen deze eenvoudig delen via sociale netwerken. Daarnaast kunnen gebruikers elkaar of bedrijven volgen, om zo op de hoogte te blijven van nieuwe publicaties.

Online marketing op Slideshare

Door aantrekkelijke en waardevolle presentaties op Slideshare te plaatsen, kunnen bedrijven hun kennis en producten etaleren. Het is daarbij van belang om slimme zoekwoorden te gebruiken, zowel in de presentatie zelf als in de omschrijving van het account, zodat de presentaties goed scoren bij de zoekresultaten van Slideshare.

Betaalde exposure

Betaalde exposure Het is mogelijk om tegen betaling presentaties op de voorpagina van de site te plaatsen, waardoor het aantal lezers snel stijgt. Daarnaast biedt Slideshare een reeks aan producten om exposure te verkrijgen en leads te genereren. Op dit moment biedt Slideshare een drietal pakketten aan adverteerders: Zilver, Goud en Platinum. Afhankelijk van het pakket, waarvoor een maandelijks bedrag moet worden betaald, krijg je als bedrijf toegang tot specifieke mogelijkheden, waaronder uitgebreide statistieken, het volgen van de lezers van presentaties, en het opzetten van leadgeneratie vanuit presentaties. Bovendien nemen de mogelijkheden tot branding toe naarmate een duurder pakket wordt afgenomen. Op de slideshare.net/business/premium/plans zijn de mogelijkheden te bekijken.

Slideshare en LinkedIn

Sinds maart 2012 is Slideshare eigendom van LinkedIn. Vanaf april 2013 is de integratie tussen beide partijen echt gestart. Zo is het nu mogelijk om een presentatie als advertentie te tonen op LinkedIn. De presentatie verschijnt op posities waar normaliter banners verschijnen. Gebruikers die op de presentatie klikken, kunnen direct de gehele presentatie lezen. Onderaan elke presentatie staan twee links: ‘Klik door naar de presentatie op slideshare’ en ‘Neem contact met mij op’. Wanneer de laatste optie wordt gekozen, krijgt de adverteerder het LinkedIn profiel van de lezer toegestuurd. Kortom, er is een lead gegenereerd.

Mogen wij jou een voorstel doen voor jouw zoekmachine optimalisatie? Betaalbaar en resultaatgericht?

Wil je Omzet behalen uit je online marketing?

Recente blog berichten