4 Recente SEO ontwikkelingen waar je niet meer omheen kunt

De wereld staat niet stil en zeker niet op het gebied van SEO. In de afgelopen periode zijn er veel interessante ontwikkelingen geweest. In dit artikel bespreken we 4 toppers die je zeker zal willen weten. Zo ben je in 5 minuten weer helemaal up-to-date met de laatste SEO trends.

1. Pengiun 4.0

De laatste Google update is uit, Pengiun 4.0. De grootste wijziging die is verwezenlijkt is dat het Pengiun algoritme nu real-time meeloopt met het search-algoritme. Zo wordt je pagina vanaf nu bij elke crawl realtime beoordeeld door Google.

2. Adwords Keywordplanner

In de Adwords Keywordplanner is een grote wijziging gebeurd waardoor je nu geen execte data meer kan zijn, maar enkel buckets schattingen. Door deze grote wijziging wordt het als SEO-er onmogelijk om door middel van deze tool de juiste keywords te gaan bepalen.

3. In de toekomst terug volledig rapporteren vanuit Google Analytics

Mits je je analytics account hebt gekoppeld aan je Search Console account is het terug mogelijk om basis SEO-resultaten terug te vinden. Op URL niveau kun je de volgende data terugvinden: − Kliks − Vertoningen − CTR − Rankings − Conversies + waardes Dit vindt je terug in Analytics onder Rapportage ; Acquisitie ; Search Console ; Bestemmingspagina.

4. Er is een nieuwe positie om op te ranken

De 0 positie. Ook wel Featured snippets of direct answers genoemd is een nieuwe positie die zeker de moeite waard is. Ze geven tegenover de normale #1 positie een 114% CTR boost! Om deze positie te behalen moet je gebruik maken van goede content met keywords die de vraag en antwoord bevatten. Autoriteit is ook belangrijk in het proces. Zorg ervoor dat je vraag en antwoord zo hoog mogelijk in de content staan bestaand uit 54 tot 58 woorden. Nog enkele tips: − Maak van een vraag een Heading Tag op de pagina (bv h2 titel) − Vat het antwoord samen in een enkele paragraaf − Richt je op uitgebreide zoekopdrachteen − Voeg <ol> & <table> in op de pagina.