De keuze tussen webhosting of vps

Om een website online te krijgen is webhosting nodig. Dit lijkt een logische keus, maar een virtual private server is ook een goede optie. Bij webhosting maakt iedereen gebruik van een gezamenlijke service. Deze is onderverdeeld in meerdere ruimtes. Deze ruimte koop je om de website op de plaatsen. Processor en geheugen worden gedeeld. Bij een vps beschik je over een eigen virtuele server. Elke virtuele server heeft zijn eigen geheugengrootte en processor. Hierbij wordt het onderhoud zelf uitgevoerd. De vraag is of dit ook wel geschikt is voor de kleine ondernemer.

Wat is de beste keus?

Bij een webhostingspakket heb je geen omkijken naar onderhoud. Belangrijke instellingen kunnen zelf gewijzigd worden. Er hoeft niet gesleuteld te worden aan de server. De ondersteunende software is vooraf bepaald door de provider. Bij een vps stel je alles zelf in. Je maakt een keuze met betrekking tot de software en welke documenten hierop staan. Vps betekent veel vrijheid, maar ook veel verantwoordelijkheid. Kennis en ervaring met service is hierbij een vereiste. Een vps is duurder dan een webhostingspakket. Normale websites kunnen prima op een goed webhostingspakket draaien. Erg grote websites zijn beter af met een vps. Dit geldt ook voor veeleisende websites en massamailings. Met dit laatste biedt de vps veel meer mogelijkheden.

Content omzetten in contact

Het doel van de marketeer is duidelijk: meer verkopen en meer winst behalen. In ons digitaal tijdperk lijken kliks en likes heilig te zijn. Wie zich richt op business to business legt de focus op persoonlijk contact. De zakelijke koper wordt overgehaald door goed klantcontact. Hierbij wordt hoogwaardige content meegenomen. Voordat de klant op zoek gaat naar jouw bedrijf, heeft deze al diverse informatieprikkels verwerkt en is mogelijk al met verschillende concurrenten in contact gekomen. De prospect kijkt naar betrouwbaarheid of het juiste verhaal. Dan pas bepaalt de zakelijke klant of hij jou zijn opdracht gunt. Persoonlijk contact is een onderdeel dat vaak ontbreekt binnen de marketing.

Het succesverhaal van de menselijke benadering

Persoonlijke contact speelt een grote rol bij de overwegingen van de zakelijke beslissers. Het bedrijf dat de klant persoonlijke aandacht heeft een streepje voor. Een goede balans tussen contact en content is belangrijk. Alleen maar content of informatie zenden is achterhaald. Interactie en persoonlijk contact zijn het sleutelwoord. Houd er altijd rekening mee dat zakelijke beslissers ook gewone mensen zijn. Mensen kunnen nu eenmaal niet zonder persoonlijk contact. Door hierop in te springen en rekening mee te houden kan de omzet verhoogd worden. Contactgegevens op de website of een chatfunctie zijn één ding, een directe benadering vergroot het effect.