White Hat SEO

Met White Hat SEO wordt het legaal optimaliseren van uw website bedoeld. Volgens de regels en richtlijnen van Google wordt de website geoptimaliseerd. Zodoende wordt er op deze manier geen risico gelopen op eventuele straffen van Google, wat wel het geval is indien men Black Hat SEO gebruikt.

Alle technieken die er terecht voor zorgen dat uw website een hogere ranking krijgt in de zoekmachines verstaan we onder White Hat SEO. Zoekmachines zijn altijd op zoek naar de juiste en correcte informatie. Dus hoe zoekmachine vriendelijker je je website maakt, hoe liever Google uw website zal hebben en hoe sneller Google uw website zal belonen met betere posities in de zoekmachine. 

Waarde en kwaliteit

Wanneer een website wordt geoptimaliseerd door het gebruik van White Hat SEO richt men zich volledig tot de toegevoegde waarde voor de gebruiker. Wanneer men kwalitatieve en waardevolle content plaatst op de website wordt dit beloont met de links die worden geplaatst naar deze content. Deze natuurlijke links dragen bij aan een goede positie van de website. 

Bij een hogere ranking in de zoekmachine is de kans ook groter dat uw site meer converteert en dat is, voor de meeste websites, wel het uiteindelijke doel. Bij White Hat SEO wordt er gebruik gemaakt van de natuurlijke manier om de website te optimaliseren. De rol van het inspelen op de wensen en behoeftes van de bezoeker wordt steeds groter.

Linkprofiel

De website gaat over een algemeen thema. De links naar de website worden dan ook verdiend in plaats van actief verworven. Op deze manier krijg je links op een natuurlijke manier en Google waardeert dit. 

Grotere waardering van uw bezoekers

Wanneer men White Hat SEO gaat toepassen bekomt men ook het resultaat dat bezoekers de kwaliteit van je site ook sneller zullen waarderen. Bezoekers zullen uw website meer bezoeken en ook langer op de website aanwezig zijn. Dit is een zogenaamde positieve spiraal waar Google ook aandacht aan hecht voor zijn zoekresultaten.

White Hat SEO biedt meer zekerheid

Eerlijkheid duurt het langst. Dit is in de meeste gevallen zo, maar online zeker. White Hat SEO biedt u dan ook de zekerheid voor succes van de website op lange termijn zonder zorgen voor eventuele straffen van zoekmachines. Terwijl Black Hat SEO kan zorgen voor succes op korte termijn van uw website maar dit succes kan even snel terug afgenomen worden door de zoekmachine.