Welk thema kies je?

WP_Theme

WordPress thema’s

Welke plug ins je gebruikt voor WordPress is een algemene vraag. Er zijn tien duizenden plug ins te vinden, met veel vergelijkbare plug ins. Maar Dit geldt niet alleen voor de hoeveelheid plug ins, maar ook voor het aantal thema’s dat te vinden is. Er zijn tegelijkertijd honderden programmeurs bezig aan het verbeteren van de website. Er worden dagelijks plug ins aangemaakt en updates uit te voeren. Maar welk thema kies je nou voor je website? In dit artikel geven wij wat tips voor het kiezen van je thema, en waar je allemaal uit moet kiezen voordat je jouw website kunt maken.

Welk thema kies je?

  • Wat past bij je website: Het is belangrijk dat je kiest welk thema er het best past bij jouw thema. Wat voor website heb je? Bepaal dus eerst, voordat je een thema gaat kiezen wat jij wilt bereiken met je website en voor wie de website moet zijn. Wil je dat het erg simpel en overduidelijk is? Of juist dat het voor de mensen is die meer ervaring hebben met computers en technologie. Als je dit voor jezelf bepaalt is het veel makkelijker om een thema te kiezen
  • Is het op alle platformen goed te zien? Oftewel, is het een responsive thema? Het is namelijk erg onprofessioneel als je website niet goed zichtbaar is op tablets of smartphones.
  • Kies een thema dat recent bijgewerkt is, want mocht dit niet zo zijn. Is het een verouderd thema en makkelijk te hacken en werkt het niet goed meer. Ook kan je de nieuwste plug ins niet toevoegen.

Welke keuze maak jij?

Een niet betaald thema is natuurlijk goedkoop, maar bedenk wel dat er waarschijnlijk heel weinig opties mee zijn en je dus een zeer beperkte website bouwt. Dus vraag jezelf wel af of dit het waard is en of je hier wel op wilt besparen. Het thema is de basis van je website en creëert een belangrijk beeld voor je gebruikers. Wees dus zorgvuldig met je keuze. Op websites zoals ThemeForrest kun je veilige thema’s vinden