WooCommerce

WooCommercee

Wat is WooCommerce nou eigenlijk?

WooCommerce is de webwinkel plug in van WordPress, met 76 miljoen downloads beheerst meer dan 28% van alle webwinkels over de wereld. Daarmee is het ook direct het meest populaire e-commerce programma die er is. Maar wat maakt WooCommerce nou zo aantrekkelijk en handig?

WooCommerce is begonnen als simpele plug in, maar is nu uitgegroeid tot één van de meest populaire webshop systemen die wereldwijd miljoenen keren gedownload. Het begon allemaal toen 3 WordPress fans elkaar ontmoette op een forum in 2008. Ze waren het erover eens dat er een toekomst in WordPress zat en besloten om samen een webshop systeem te ontwikkelen, wat als plug in gebruikt kon worden voor WordPress. Samen richtte ze WooThemes op, wat tot op de dag van vandaag de naam achter WooCommerce is. Met de gedachten om de plug in net zo gebruiksvriendelijk te maken als WordPress zelf is men erg tevreden over het resultaat. Ook omdat het erg goed te combineren in met SEO: Yoast heeft een plug in gemaakt die erg goed te gebruiken is voor WooCommerce.

Op WordPress zijn veel plug ins gemaakt die alleen te gebruiken zijn als je ook de WooCommerce plug in hebt geïnstalleerd. Zo zijn er dus veel plug ins die geen effect hebben als je geen WooCommerce gedownload hebt, zo’n plug in wordt dus een WooCommerce plug in genoemd. Er zijn veel gratis plug ins te gebruiken voor WooCommerce, maar als je iets serieuzer en professioneler aan de slag wilt kun je ook voor premium thema’s kiezen. Deze zijn te koop bij de WooThemes website zelf, maar ook op andere websites kan je deze kopen zoals Themeforest.

Het gebruik van plug ins is bij WooCommerce wel altijd een risico, want als er een geïnfecteerde plug in tussen zit, is de kans groot dat je veel geld kwijt kunt raken. Download dus nooit onbekende plug ins van onbekende websites.