Black Hat SEO

BlackSeo

Black Hat SEO is een term die wordt gebruikt voor alle activiteiten op SEO gebied die vallen buiten de regels van Google om je website te optimaliseren. Als het ware is Black Hat SEO vals spelen door Google te misleiden met allerhande trucs om toch betere posities te bereiken in de zoekmachine dan je verdient. Je kunt zo hoger raken in de zoekresultaten, al is dit zeker niet aan te raden en zeker niet zonder groot risico voor uw website. 

De meest voorkomende Black Hat SEO zijn technische trucs waar de zoekalgoritmes (ook wel crawlers of spiders) gevoelig voor zijn en die de gebruikers van de website niet zien.

Voorbeelden Black Hat SEO

Een concreet voorbeeld van Black Hat SEO optimalisatie is onder andere te veel (verborgen) zoekwoorden in webteksten verwerken. Deze truck werkte in het verleden goed met de zoekmachine, maar tegenwoordig beoordeeld Google dit terecht als Black Hat SEO.

Black Hat SEO kan bijvoorbeeld ook zitten in het linkpatroon van de website. Een onnatuurlijke manier van linkbuilden wordt gezien als vals spelen en is dus ook Black Hat SEO. Links op andere websites moet je verdienen door de kwaliteit van je eigen website. Toch zijn er nog steeds webmasters die er voor kiezen om linkpaketten te kopen. Deze links komen meestal van niet-relevante en onbetrouwbare websites. Hierdoor komen er plots een grote hoeveelheid links naar je website toe. Dit is ook een vorm van Black Hat SEO en Google kan je hiervoor straffen.

Waarom je dit niet moet doen

Zoekmachines zoals Google laten zich niet graag om de tuin leiden en zijn dan ook helemaal niet blij dat u dergelijke trucs gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de geloofwaardigheid van de zoekresultaten in hun website in gedrang komt. Google heeft een grote naam als zoekmachine en wil die natuurlijk ten alle tijde behouden. Als de resultaten, door middel van bijvoorbeeld Black Hat SEO niet meer correct zijn, dreigen mensen over te stappen naar een andere zoekmachine. 

Wanneer Google Black Hat SEO technieken ontdekt op je website is de kans groot dat je een penalty krijgt en door deze maatregel wordt je site juist heel slecht onvindbaar. Let daarom ook op met SEO specialisten. Zorg steeds dat u naar een betrouwbare persoon stapt met uw website. Sommige die het beste beloven voor uw website maken hiervoor gebruik van Black Hat SEO.

Hoe pakt Google Black Hat SEO aan?

Black Hat optimalisatie wordt gekenmerkt door een stijging op korte termijn in het algoritme van Google. Dit kan echter van zeer korte duur zijn. Wanneer Google ontdekt dat u gebruik maakt van Black Hat zullen ze de website afstraffen en daarmee ook uit het beeld laten verdwijnen. De gevolgen op langere termijn zijn zeer groot en zeer lastig tot zelf onmogelijk te herstellen. 

Zoekmachines passen hun algoritmes steeds aan en maken ze slimmer. Eind 2016 zal Google zelfs met een nieuwe update uitkomen die de content zal lezen en beoordelen om zo dergelijke trucs te kunnen onderscheiden van kwalitatieve content. Black Hat SEO kan dus werken, maar altijd slechts voor een hele korte periode.

Voorkom Black Hat SEO

Wil je Black Hat SEO voorkomen, maak dan je website optimaal voor de bezoeker en niet voor de zoekmachine. Zorg voor kwalitatieve content met een duidelijk thema. Schrijf de tekst voor de bezoeker, zodat de bezoeker er waarde aan hecht. Het hoofddoel van een website moet zijn het converteren door middel van kwaliteit te leveren aan bezoekers in plaats van een zo hoog mogelijke positie in de zoekmachine te realiseren. Eerlijk duurt het langst en dit is ook online zo.

Mogen wij jou een voorstel doen voor jouw zoekmachine optimalisatie? Betaalbaar en resultaatgericht?

Wil je Omzet behalen uit je online marketing?

Recente blog berichten