Grey Hat SEO

GreyheadSeo

De betekenis van Grey Hat SEO vindt je eigenlijk al in de term zelf: het grijze gebied van SEO. Websites die gebruikmaken van Grey Hat SEO maken gebruik van een combinatie van zowel Black Hat SEO als White Hat SEO. Als eigenaar van een dergelijke website blijft het natuurlijk wel enig risico met zich meebrengen. Grote zoekmachines aarzelen namelijk niet om je te straffen voor het gebruik van Black Hat SEO.

Voor de bezoeker heeft Grey Hat SEO geen toegevoegde waarde  

Grey Hat SEO heeft geen toegevoegde waarde voor de bezoeker maar draagt bij aan een goede positie van de website in de zoekmachines. Grey Hat SEO is optimalisatie op de grens van de door de zoekmachine bepaalde normen.

De keuze om Grey Hat SEO te gebruiken ligt aan u als marketeer. Het kan bijvoorbeeld een optie zijn om een website in te halen in rankings die gebruik maakt van Black Hat SEO. Wees er u ten alle tijde wel van bewust dat Black Hat SEO kan bestraft worden door de zoekmachines waardoor je posities behaalt die lager zijn dan momenteel of zelfs helemaal uit de zoekmachine wordt geweerd. 

Levert klanten op de verkeerde manier binnen lokken jou ook wel de juiste conversie of verkoop? Copywriters of SEO-specialisten kunnen je een hele set mogelijkheden aanbieden om jou website hoger te krijgen in de rankings. Dit kan ook zonder Grey of Black Hat SEO. Zoekmachines worden doorlopend verbeterd en werken wel duidelijk volgens het principe: eerlijk duurt het langst. 

Voorbeeld Grey Hat SEO

Een voorbeeld van Grey Hat SEO is te vinden in het linkbuilden. Linkbuilden kan worden toegepast om een website in een korte tijd zichtbaar te maken in de zoekmachine. Echter wil de zoekmachine graag links ontvangen naar je website die zijn verdiend, en niet diegene die zijn aangekocht. Tevens kan ook gebruik gemaakt worden van spiders om de zoekmachine te misleiden naar de websites waar links bevinden richting je website. De mogelijkheid zou wel in bepaalde gevallen kunnen werken maar Google laat zich niet graag sturen. 

Grey Hat wordt Black Hat

Er is een hele grote kans aanwezig dat Google in de toekomst stopt met de acceptatie van bepaalde methodes die nu wel nog lukken op het gebied van Grey Hat SEO. Google zal dan Grey Hat bestraffen alsof het Black Hat SEO is met alle gevolgen van dien met betrekking tot de vindbaarheid van uw website. Met een toekomstgerichte website is het dus helemaal uit den boze om dergelijke praktijken toe te passen. 

Heb je toch reeds in het verleden bepaalde Grey Hat SEO gebruikt op je website. Wees er dan extra voorzichtig mee en probeer de updates van Google zeer goed op te volgen. Met deze Google Updates in de regels van de zoekmachine streeft Google ernaar om het Grey Hat SEO gebied kleiner te maken. 

Mogen wij jou een voorstel doen voor jouw zoekmachine optimalisatie? Betaalbaar en resultaatgericht?

Wil je Omzet behalen uit je online marketing?

Recente blog berichten