Hoe bereik je elke generatie met jouw content?

Generatie

De selfie generatie of gewoon millennials, ook wel generatie Y genoemd: het toverwoord voor heel wat bedrijven om hun specifieke doelgroep in één woord te segmenteren.

Het onderverdelen van doelgroepen in generaties is niet nieuw, al hebben we tegenwoordig al aardig wat varianten. Meestal wordt een generatie gekenmerkt door het geboortejaar. Dit gaat gepaard met hun normen, waarden en idealen. Zo hebben we de “Lost generation” van voor WOII, daarna de “Babyboomers”. Op hun beurt erna “Generation X”. Het onderverdelen van uw doelgroep in generaties is nogal ruim gerekend, maar is veel content strategieën een onmisbaar element. 

Echter, na de huidige generatie, staat er weer een nieuwe generatie te wachten. Generation Z. Ook met hun eigen normen, waarden en eigenaardigheden. Een nieuwe generatie betekend een nieuwe aanpak om bereikt te worden. 

Millennials hebben een geboortejaar grofweg tussen 1980 en 1997. Een andere benaming is Generatie Y. Dit zijn de kinderen van de vorige generatie, de babyboomers. De millennials verlangen meer van een merk om zich ermee te identificeren en er zich te kunnen aan verbinden. Ze verwachten van een merk dat het hun behoeftes, voorkeuren en passies verstaat. 

Ze zijn groot geworden omringd door technologie. Ze worden niet zo snel meer verbaasd als de vorige generatie. Ze zijn opgegroeid met het internet. Voor hen is het vanzelfsprekend om met een paar klikken de informatie te vinden die ze nodig hebben. Non-commerciele content marketing en het centraal stellen van ideeën en informatie in plaats van het rechtstreeks marketen van producten en diensten zijn de beste methodes om deze generatie te bereiken. Millennials zijn slimmer dan hun vorige generatie en weten hoe reclame werkt. Stiekem commerciële boodschappen doorgeven lukt dus niet. 

Generation Z gaat nog een stap verder. Ze zijn geboren in een wereld waar alle technologie er reeds was. Ze hebben een andere start meegemaakt en hebben geen idee hoe het was voor de opkomst van technologie. Ze lijden onder het nieuws van oorlog en terrorisme, ze zien familieleden lijden onder de werkloosheid na de financiële crisis en maken gretig gebruik van de moderne technologie. Ze zijn minder tolerant voor falende systemen, omdat ze dit niet gewend zijn. 

Deze hele nieuwe aanpassing van generatie Z als doelpubliek zorgt voor genoeg stof tot nadenken over het aanpakken van jouw content strategie om deze generatie aan te pakken. 

Landingspagina

De landingspagina is de pagina binnen jouw website waar de klant terechtkomt als hij op een advertentie of een button in een e-mail klikt. Meestal maak je een dergelijke advertentie, om de klant vervolgens iets te laten doen (bijvoorbeeld kopen, gegevens achterlaten, …). Op de landingspagina wordt dus meestal gezorgd voor conversie. 

Een ideale landingspagina sluit nauwkeurig aan op de e-mail of de advertentie van waar de bezoeker vandaan komt. Zorg voor een eenheid in het design, het beeld, de kleuren en het taalgebruik. Vaak is het de moeite waard om een nieuwe pagina te maken die volledig aansluit bij je campagne. De klant moet in 1 blik het vertrouwen hebben in uw website wat hij voorheen had en hij mag zeker niet worden afgeschrikt door wat hij te zien krijgt.

Hou het sober en zorg voor zo min mogelijk afleiding. Het hoofdmenu mag je natuurlijk beschikbaar stellen maar andere toeters en bellen laat je beter achterwege. Je biedt op een rustige en overzichtelijke manier de informatie aan die je klant zou willen hebben. Je kunt dit eventueel aanvullen met een video of keuzehulp voor de verschillende opties die je aanbiedt. De schrijfstijl die je gebruikt op een landingspagina is actief en activerend. Je vermijdt hulpwerkwoorden. Je beschrijft helder het product, de totaalprijs en de actievoorwaarden voor je campagne. Je zorgt voor een duidelijke en mooi call-to-action button. 

Vergeet ook niet eens te testen met een andere landingspagina. Via Google Analytics kun je de resultaten van de verschillende landingspagina’s heel gemakkelijk en correct vergelijken om te zien welke landingspagina leidt tot de meeste conversie.

Mogen wij jou een voorstel doen voor jouw zoekmachine optimalisatie? Betaalbaar en resultaatgericht?

Wil je Omzet behalen uit je online marketing?

Recente blog berichten