Waarom een SEO scan laten doen

seo scan dami marketing

Een gratis SEO scan laten doen is de ideale manier om te bekijken hoe je website op dit moment eigenlijk scoort. Dit is belangrijke informatie. Aan de hand van de scan kan je bepalen waar voor jou de kansen liggen. Alleen al om die reden is het dus interessant om een scan te doen. Zeker ook omdat deze ook nog eens gratis is. Het is vooral ook goed om te bekijken wat je precies leert van zo’n scan en wat je daarmee kan doen. Lees daarom vooral even verder. Zo ben je direct op de hoogte van alles.

Het belang van SEO
Allereerst is het natuurlijk belangrijk om duidelijk te maken wat het belang van SEO is. Alleen op die manier kan je begrijpen wat je met een gratis SEO scan kunt doen. SEO is niets anders dan het optimaliseren van je website voor zoekmachines. Meestal wordt daarbij uitgegaan van Google, omdat dit de meest gebruikte zoekmachine in Nederland is. Al kan het ook om andere zoekmachines gaan. Je wilt dus dat dit allemaal zo goed als mogelijk wordt toegepast, om je website het zo goed als mogelijk te laten doen in de zoekmachines. Met de scan kan je meer.

Het startpunt van de website
De gratis SEO scan doen kan op meerdere momenten. De eerste keer dat je de scan laat doen, zal je een duidelijk beginpunt geformuleerd krijgen. Aan de hand van de uitkomsten van deze eerste scan, weet je precies waar je website staat. Dit is belangrijke informatie omdat je vervolgens aan de verschillende punten kan gaan werken. Zo kan je dus je website beter maken zodat je beter gaat ranken en dus meer kan bereiken. Dit is ook precies de reden waarom je een scan in de eerste plaats doet. Alle reden om op deze manier te beginnen.

De verschillende factoren van SEO
Uit de gratis SEO scan zullen veel verbeterpunten naar voren komen. Velen denken ten onrechte dat SEO alleen maar om het juiste woordgebruik gaat. Dit is echter niet het geval. Er zijn namelijk nog veel meer zaken die meespelen bij het zorgen dat de website goed scoort. Tegenwoordig gaat het al om honderden factoren die hier iets mee te maken hebben. In dat opzicht is de scan dus ook belangrijk. Het is namelijk menselijk bijna onmogelijk om al de verschillende kanten van SEO goed in de gaten te houden en er het optimale uit te halen.

Werken aan verbetering
Met de uitkomsten van de gratis SEO scan kan je dan werken aan verbetering. Bijvoorbeeld door voor betere content te zorgen. Wanneer je stappen zet, dan zal je merken dat je website er ook echt beter van wordt. Door goed te volgen wat de uitkomst van de scan is, weet je immers precies wat je moet doen om beter te ranken. Je kan mogelijk ook de hulp van een professional inschakelen om iets met de uitkomst van de scan te doen. Zo maak je de kans op verbetering dus ook alleen maar nog groter. Dit is een belangrijk voordeel.

De vooruitgang monitoren
De gratis SEO scan is ook later nog eens te doen. Wanneer je aan de website hebt gewerkt, dan kan je door het doen van de scan monitoren welke vooruitgang je hebt geboekt. Vervolgens kan je dan weer aan de slag met de uitkomst van de nieuwe scan. Er zijn namelijk altijd wel nieuwe onderdelen te vinden die verbetering kunnen gebruiken. Op die manier maak je het dus goed mogelijk om steeds verder te komen en steeds hoger in de zoekresultaten te raken. Dat is waar het uiteindelijk allemaal ook om gaat natuurlijk. De scan helpt je.

De concurrentie kunnen verslaan
Het is vooral ook belangrijk om goed te begrijpen waarom je een gratis SEO scan moet doen. Je wilt natuurlijk wel het maximale bereiken met je website. Daarin heb je dan dus ook te maken met concurrentie. Die wil je wel verslaan. Dat doe je onder meer door beter te scoren in de zoekmachines. De hogere resultaten zullen altijd meer verkeer trekken dan de lager geplaatste websites. Hoe beter je dit voor elkaar hebt, hoe beter je er dus als bedrijf voor komt te staan. Dat is een belangrijk voordeel dat je uit de scan kan halen.

Voor ieder type website
Het is wel belangrijk om te beseffen dat de gratis SEO scan voor iedereen van waarde kan zijn. Het is namelijk zo dat de scan altijd wel verbeterpunten aan een website kan vinden. Dit geldt bijvoorbeeld vooral voor websites die nog niet zo goed scoren. Door de scan te doen is er snel voor te zorgen dat stappen gemaakt worden. Dit is een stuk gemakkelijker dan zelf proberen uit te vinden wat er nu eigenlijk aan schort. Dit kan voor ieder type website van belang zijn en de scan is hier dan ook altijd een geschikt middel voor.

Websites die al goed scoren
De gratis SEO scan kan zelfs van belang zijn voor websites die al goed scoren. Het lijkt alsof je al de perfecte website hebt wanneer je bovenaan staat. Dit is echter natuurlijk niet het geval. Je hebt alleen de best scorende website in die betreffende situatie. Dit hoeft niet te betekenen dat er iets verbeterd kan worden. De concurrentie zit immers ook niet stil. Het is dus slim om ook in die situatie de scan te doen. Zo kan je preventief zorgen dat je nog altijd goed blijft scoren, ook wanneer de concurrentie zich verbetert.

Direct de scan doen
Je kan nu direct de gratis SEO scan doen. Het is zelfs aan te raden om niet te lang te wachten. Op die manier zorg je ervoor dat je direct met een betere website voor de dag komt. Dat is vooral zakelijk natuurlijk een belangrijke zaak. Al kan je er ook met je vereniging, hobby of blog natuurlijk veel aan hebben wanneer je beter scoort. Wacht daarom niet te lang en maak gebruik van de tools die beschikbaar zijn om het beste uit je website te halen en direct beter te gaan scoren.

Mogen wij jou een voorstel doen voor jouw zoekmachine optimalisatie? Betaalbaar en resultaatgericht?

Wil je Omzet behalen uit je online marketing?

Recente blog berichten