Waarom is de laadsnelheid van je website van cruciaal belang voor Google

seo optimalisatie dami marketing

De laadsnelheid van je website is cruciaal voor je positie in de zoekmachines zoals Google. Veel ondernemers staan hier helemaal niet bij stil. Naast dat een langzaam ladende website irritant is voor je bezoekers kan de laadsnelheid van je website zorgen voor onvindbaarheid op het internet, en dat is nou net wat je niet wil, toch?

Waardoor ontstaat een trage laadsnelheid van de website?

Door een website vol te zetten met informatie, video’s, afbeeldingen en links zorg je voor een langzamere laadsnelheid. Ook de structuur van je website is hierbij van invloed. Is jouw website laadsnelheid traag? Kijk dan of je website goed is opgebouwd en of de bestanden en afbeeldingen niet te groot zijn.

Laadsnelheid en Google

De laadsnelheid van je website is één van de rankingsfactoren voor Google en bepaalt hierdoor dus mede of jouw website vindbaar is. Google beveelt een pagina-laadtijd aan van onder de twee seconden. Veel websites halen dit bij lange na niet! Heb jij een website die dat wel haalt, gefeliciteerd! Dan pak je een grote voorsprong op andere ondernemers en ben je jouw concurrenten waarschijnlijk te slim af!

Hoe kun je de laadsnelheid meten van je website? Weet jij wat de laadsnelheid van je website is? Je kunt dit bijvoorbeeld meten bij Google Analytics, je dient hiervoor wel een stukje code aan je website toe te voegen. Ook zou je de laadsnelheid kunnen meten met Pingdom.com of WebsiteOptimization.com.

Website optimaliseren? Vergeet je laadsnelheid niet!

Ben je van plan om binnenkort je website te laten optimaliseren? Vergeet dan niet om te vragen of je marketingbureau ook naar de laadsnelheid van je pagina kijkt. Bij Damimarketing.nl helpen we je hierbij graag. We geven advies en passen zo nodig de website aan. Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw website kunnen betekenen? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op!

Mogen wij jou een voorstel doen voor jouw zoekmachine optimalisatie? Betaalbaar en resultaatgericht?

Wil je Omzet behalen uit je online marketing?

Recente blog berichten